Rasechte Lindenholsen gaan gratis naar Djupdalen 😝

Lindenholsen. Wij zijn rasechte Lindenholsen. Behalve aan de standvastigheid waar ik eerder al over schreef, herken je onze soort onderandere aan het eeuwige alles anders dan anderen willen doen.

Wanneer de hele camping zich hult in nederig gesnurk zitten wij nog gezellig te keuvelen bij het kampvuur. Uiteraard niet op de houten bankjes die erbij staan: nee, wij Lindenholsen slepen lekkere stoelen met dikke kussen naar het vuur. En behalve dat; we nemen niet een gewoon flesje wijn mee maar een compleet 4 liter pak, en het liefst ook nog wat rum of vodka erbij.
Waar andere campinggasten al lang en breed weer uit de veren zijn en hun activiteiten van de dag ruimschoots bezigen, draaien wij ons nog een keer snurkend om in ons comfortabele dromenland. Nouja, comfi voor ons als ouders: de kids mogen zich in minuscule éénpersoonstentjes proppen. En als het echt koud is geven we ze in alle liefde een kruik mee.
Lindenholsen zijn niet tevreden met een handvol zelfgeplukte besjes, nee, wij kammen gelijk 5kg bij elkaar. Met als gevolg dat ik uren sta schoon te maken om liters jam en gelei te fabriceren die we vervolgens in de eerder uitgekookte potten gieten. Potten die we speciaal hiervoor kochten. Nee, we spendeerden geen 40 Kroon voor de aanschaf van 1 lege pot, we kochten gewoon bokalen groenvoer bij de lokale supermarkt. Niet dat we eten moesten kopen – nee, mét inhoud kostten die krengen maar 8 Kroon. En wij Lindenholsen zijn zûnig, dus vraten we die avond, vreugdevol om onze beurs, met lange tanden het konijnenvoer terwijl de jaarvoorraad aan jam stond af te koelen.
Wij Monsterse Lindenholsen huren ook geen kano’s à 50€ voor een dag om op een overvol toeristisch meertje te recreëren, nee, wij kopen liever 2 opblaasgevallen om ze in the middle of nowhere op te pompen (niet handmatig, nee, wij Lindenholsen hebben een accupomp!) om vervolgens urenlang in alle rust de rivier af te dobberen. Nouja, rust, we hadden zoon 1 mee… De rust lag ‘m in het feit dat we geen rekening dienden te houden met andere recreatievelingen, op een enkele badende nudist na dan. Die had het trouwens koud – heel koud- volgens zoon 2.
Een wandelpad keurig volgen is ook zoiets wat niet aan deze Lindenholsen is besteed. Nee, na 300 meter zijn we er ruimschoots zat van en kiezen we ervoor vervaarlijk langs een brug naar beneden te klauteren om de waterval op gelijke hoogte te kunnen bewonderen. Daar bleef het echter niet bij, ijverig hebben we de loop van het vallende water een heel eind beklommen, dan weer in het water, dan weer via de stenen rotspartijen ernaast. Dit kon by the way alleen omdat ondergetekende een keer niet haar slippers aan had maar haar mooie nieuwe paarse bergschoenen en ook wel omdat het waterpeil relatief laag stond.

Dat wij Lindenholsen anders zijn moet er toch van af stralen… Dat ene kortstondige moment waarop we als keurig gezin rustig aan een pickniktafel zaten te genieten tussen menig druktemakende vakantieganger van Duitse afkomst, strompelde er een wat oudere dame precies onze kant op. Notitieblok in de handtas, camera bungelend aan haar pols … Of ze een foto van ons mocht maken en een kort interview: voor de krant. Wie we waren, waarom we in Zweden vakantie vierden, wat we in de buurt zoal hadden gedaan… Uiteraard deden we ons voor als hét voorbeeldgezin van de eeuw. En ik zou geen Lindenhols heten als ik niet – met voorbedachte rade- uitgebreid reclame maakte voor onze campingbazen Patrick en Peggy – ik mailde de dame ‘s avonds nog wat foto’s van het waterskiën, wederom met uitzinnige lof over camping Djupdalen. Mailde ze me terug dat ze zó blij was met al mijn tips. Ze zou zelfs een afspraak regelen zodat ze een apart artikel kon schrijven over deze bijzondere camping.
Hoppa – gratis reclame voor Djupdalen! Nu zijn we volgend jaar vast wel verzekerd van een gratis plekje op de camping 😜 – en goedkoop op reis is hét bewijs: we zijn echt, echte Lindenholsen!

(Noot: vakantieblogs zijn altijd (veel) later gepost dan beleefd of geschreven. Wanneer we op vakantie zijn letten de buren extra goed op, hebben we een trouwe huisoppas en een logeergrage broer met wolfshond. Desondanks waak ik ervoor dat potentiële dieven kunnen denken dat er ergens een gemakkelijke buit ligt.)

20140805-131339-47619922.jpg

IMG_4428.JPG

IMG_4431.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s