NL zorg versus klootviool We kunnen hier in NL klagen over de zorg wat we willen, de regering verwijten maken van hier tot in het stemhokje en ons hullen in zelfmedelijden om wat het hier allemaal kost… Maar dit is toch echt wel het plekje waar je weer naartoe wil wanneer je hoofd kennismaakt met een buitenlandse stoep. 

Je denkt dat Engels een wereldtaal is maar zo vanzelfsprekend is het niet dat artsen wereldwijd deze taal beheersen. Wanneer handen, voeten, blikken en gebaren moeten uitleggen wat er mis is en communicatie een dramatische marteling wordt verkies je toch je eigen omgeving. 

Slecht nieuws klinkt elders altijd dramatischer omdat het spel der miscommunicatie een overheersend gevoel van onzekerheid met zich meeneemt en je overspoelt met de emotie van paranoïde onveiligheid.  

Na het drama van de afgelopen twee dagen hoop ik voor manlief dat de artsen hier bevestigen dat de klootviool van gister gelijk had en er niets aan de kaak gesteld moet worden. Letterlijk noch figuurlijk. 

Dezelfde woorden welke me in Portugal transformeerden tot een kenau van een haaibaai zouden me hier met een gerustgesteld gevoel huiswaarts doen keren. 

… Denk ik tenminste… Kaakchirurg hier wilde de foto’s waar ik 2 nachten terug zo om vocht net opnieuw laten maken. Ze waren blijkbaar toch niet duidelijk genoeg. Maar al zou de idiote lapzwans (of is het lapswans??) van daarginder nog gelijk krijgen: ik heb geen spijt. Met de gezondheid van manlief wordt niet gespeeld. 

Blij dat we weer in NL zijn… Waar de regen drupt, de kou je doet klappertanden en de ziekenhuisgeur mn neusvleugels streelt. Volgende x betalen we de zorgrekening met iets minder tegenzin.  

Noot achteraf: de voorgestelde operatie die ze in Portugal wilden uitvoeren blijkt nogal omstreden. Manlief krijgt vanwege een gebroken ‘kaakkopje’ een beugel met elastiekjes aangemeten en moet daar 6 weken mee rondlopen. Intussen mag hij alleen zacht voedsel met voldoende pijnmedicatie consumeren. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s