Bbq salade 

  Als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue, als maaltijdsalade of als frisse lunch; deze salade is zó lekker en ‘anders’…

Ons tuintje is klein en lawaaiïg (drukke weg achter de schutting) maar is dit seizoen een heerlijk plekje om te vertoeven. Bijen en hommels vliegen af en aan en zoemen rondom de vele kleurrijke bloemetjes; roze, witte, paarse petunias, een rijkelijk bloeiend Vlijtig Liesje, paarsigblauwe lobelia, en tich andere potbloemen waar ik de namen niet van weet. Tussen alle bloemen door ruik je de kratjes met ui, knoflook, rucola en een heel stel tomatenplanten. De courgette neemt zijn ruimte, de aardappel-in-mand baant zich een weg naar het licht en bloeit vrolijk met de bloemen mee. Peterselie, venkel, basilicum, munt, lavendel, thijm, rozemarijn:  op een paar vierkante meters groeit hier een wereld aan genot. 

Vandaag oogstte ik een dikke courgette, een flinke bos sla, peterselie en een bakje vol cherrytomaatjes; vanavond een lekkere salade spreekt dus voor zich. 

Eerder deze week grilde ik aan het eind van een lekkere barbecue al 3 grote puntpaprika’s. Vanmiddag waren de tomaatjes en courgette aan de beurt bij de gril. De rucola en peterselie werden gewassen en onderwijl wat sesamzaad licht geroosterd. Couscous welde in bouillon terwijl alles fijngesneden werd.  

Alles door elkaar, op smaak gebracht met peper, zout, olijfolie en citroen… En klaar! 

Vanavond eten we gezond en lekker!!  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s